Klantcase


De softwaretoepassingen van RedAnt en Mamut zorgen ervoor dat bedrijfsprocessen efficiënt verlopen. Hoe pakt dat uit in de dagelijkse praktijk van Dopper?

The bottle is the message

De Dopper – het herbruikbare waterflesje – is uit menig kantoor en sportschool (én bij RedAnt!) niet meer weg te denken! Merijn Everaarts is oprichter en eigenaar van het bedrijf achter deze waterrevolutie. Dopper werkt met Mamut One van Visma, en met M-Shop en M-Port van RedAnt.

Bij een start-up zoals Dopper (ja, het voelt nog steeds als een start-up) zijn de bezigheden zeer divers. De juiste mensen aannemen en de missie en strategie overbrengen én bewaken houden Merijn het meeste bezig. Daarnaast staat hij veel op de zeepkist om mensen te inspireren. "Het doel? Minder afval produceren en het gebruik van kraanwater promoten."

Merijn heeft een heldere visie: "Wereldwijd is het tijd voor verandering, in alle sectoren. Doel: een duurzame samenleving en een circulaire economie met respect voor mens en natuur. Hierbij moet men uitgaan van de kracht van de consument. Vanuit mijn sector zeg ik: minder plastic produceren en alles dat wel geproduceerd moet worden onderdeel maken van de circulaire economie. Dat betekent upcyclen; van een gebruikt product weer hetzelfde of een beter product maken."

Ik denk ook dat het geen zin heeft om een product in de wereld te zetten zonder een oprecht en stimulerend verhaal.

Dopper is een internationaal succes. Het bedrijf heeft inmiddels vaste grond onder de voeten in Duitsland, Denemarken, Brazilië, België en de USA, en daar zijn ze natuurlijk supertrots op! "Vooral omdat de strategie die ik voor ogen had ook daadwerkelijk werkt. Storytelling. Nu had ik gelukkig een goed verhaal te vertellen. Ik denk ook dat het geen zin heeft om een product in de wereld te zetten zonder een oprecht en stimulerend verhaal. Draagt je product niet bij aan een betere wereld? Kappen! Is dat wel het geval, zoek dan zoveel mogelijk 'podiumtijd'." Een filosofie waar we ons bij RedAnt natuurlijk perfect in kunnen vinden.

Daar waar succes wordt geboekt, wordt ook veel uitgeprobeerd en risico genomen. Dat is bij Dopper niet anders. RedAnt denkt graag mee op het gebied van verkoopprognoses, voorraadbeheer, en heeft diverse koppelingen met onder andere het externe magazijn van Dopper gerealiseerd.

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking!