Klantcase


De softwaretoepassingen van RedAnt en Mamut zorgen ervoor dat bedrijfsprocessen efficiënt verlopen. Hoe pakt dat uit in de dagelijkse praktijk van Wijnboutique?

Automatisering & de achtste generatie wijnhandelaars

Onder het motto "Het is tijd voor echte wijn" levert de familie Boelen al bijna 300 jaar goede wijn aan liefhebbers in heel Nederland. Wijnboutique.nl BV is een jong wijnbedrijf dat een oeroude familietraditie voortzet. De start was in 1999, op initiatief van Frederik Boelen, allereerst met de handel in wijn, met name de verkoop aan particulieren op afstand. Postordering, dus.

Nog niet zo heel lang geleden waren er drie medewerkers continu bezig met het uitzetten van acties, aanbiedingen en het verwerken van de grote orderstroom. Daarom heeft Wijnboutique besloten om M-Shop in te zetten, een automatiseringsslag met als doel:

  • Een overzichtelijke orderverwerking, die eenvoudig te beheren is;
  • Heldere en up-to-date managementrapportages.

Doordat de orders via M-Shop met één druk op de knop in Mamut ingelezen worden, bespaart Wijnboutique zeeën van tijd en worden overschrijffouten voorkomen. Vervolgens worden de orders gebundeld naar leverancier en transporteur verzonden. Zo zijn omzet en bijbehorende kosten altijd snel en overzichtelijk terug te vinden.

Wat kan er eigenlijk niet met de koppelingen vanuit M-Port? Gegevens voor de transporteur, voor de boekhouder, of een export van alle adressen… Custom-made werkplezier, mede dankzij het snelle begrip van het team bij RedAnt.

Door de nieuwe werkwijze kan de orderstroom nu in minder dan een derde van de tijd verwerkt worden.

"De belangrijkste les van dit alles? Focus! Daarom is direct marketing ‘pur sang’ de hoofdactiviteit." Om de kosten laag te houden, en daarmee de prijzen voor de klant scherper te krijgen, opereert Frederik zonder ‘bakstenen’ winkel. "Logisch dat e-commerce een steeds belangrijker rol speelt."

Proost!

Benieuwd wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismaking!